2022-09-27 – Göteborg – Dual polarised front-end receivers: Development and future

Flyg och rymdtekniska föreningen inbjuder till föredrag,

Tid: kl 16:30
Datum: 27 september
Plats: Sportstugan, mellan beyond gravity och SAAB (Solhusgatan, Kallebäcks Teknikpark).

A short introduction of AAC Clyde space will be given. The talk will present the development of compact dual-polarized receivers for their potential implementation in small microwave sounders satellites. Different systems will be presented with operating frequency range from 50 GHz to 650 GHz, observing the H and V polarizations.  

Föredragshållare: Olivier Auriacombe från AAC Omnisys i Göteborg   Efter föredraget bjuder föreningen på öl och smörgås.

Anmälan om deltagande skall vara oss tillhanda senast fredagen den 26 september klockan 12 med e-post till hans-olof.hansson@beyondgravity.com eller per SMS-meddelande, 0708-31 44 09 till Hans-Olof Hansson (OBS, inte som samtal).

Translate »