2023-09-28 Webbföredrag om avancerad tillverkningsteknik

Två FTF webbföredrag, torsdagen den 28 september, kl 18 – 19.
Möteslänk:
FTF webbföredrag 28 september

Finepart Sweden AB
Finepart är ett innovativt och teknikorienterat företag som utvecklar maskiner för komponenttillverkning med vattenskärningsteknik för finmekaniska applikationer med mycket hög precision. Företaget grundades av 2012, och har sitt huvudkontor i Bollebygd.
Christian Öjmertz är en av grundarna, med bakgrund från Chalmers.

Företagets teknik är baserad på mikrovattenskärningsteknik med en maskin som är 10 gånger mer exakt än traditionella vattenskärningsmaskiner. Maskinen skapar sen stråle som accelererar sandkorn (slipmedel) och tar bort material genom partikelerosion


STILRIDE AB
STILRIDE bildades i Sverige 2020, och utvecklar elektromobilitetsenheter baserade på origami-STILFOLD, en teknik som banar väg för hållbara metalltillverkningsmetoder med avancerad robotteknik och egenutvecklad kurvvikningsteknik. Höghållfast stål kan formas i komplexa former med exceptionell styvhet. Ark av rostfritt stål kan vikas till konstruktionsmoduler, utan behov av svetsning, eller andra förband. Detta ger optimal materialanvändning, färre komponenter, mindre energiförbrukning och vikt, minimal mängd avfall och enklare underhåll. Tekniken ger samtidigt möjlighet till lokal produktion och automatiserad robotvikning och formning med STILTOOL, som omvandlar CAD-data till CAM-instruktioner. Flexibel tillverkning med STILWORKS möjliggör lokal tillverkning och produktion inom befintliga ekosystem med ambition för fullt utrustade modulära popup-produktionsceller på avlägsna platser.

Jonas Nyvang är VD och grundare av STILRIDE. Med en bakgrund inom marknadsföring, försäljning och affärsutveckling spelar han en viktig roll för att skapa varumärkesmedvetenhet, utveckla partnerskap och driva företagets tillväxt.

HUR KAN DU DELTA?
Skicka din anmälan via mail till anmalan@ftfsweden.se senast 26 september.
En länk for deltagande kommer att skickas ut 27 september till anmälda.

Translate »